Aangenaam: Bart Timmermans

Aangenaam: Bart Timmermans 

TRI-leerling Bart Timmermans is sinds 30 maart 2015 werkzaam bij Jonkers hoveniers. Bart volgt zijn opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL), daarbij werkt hij 4 dagen per week en gaat hij 1 dag per week naar school. Vorig jaar heeft Bart niveau 3 afgerond, hiermee is hij vakbekwaam hovenier. Nu is hij bezig met niveau 4.

“Ik volg de opleiding Tuin, park en landschap aan het Citaverde college”, vertelt Bart. “De opleiding tot voorman heb ik vorig jaar afgerond. Mijn werk bij Jonkers hoveniers bestaat uit bestraten, daktuinen aanleggen, borders aanleggen en de aanleg van complete particuliere tuinen. Ik wil me niet specialiseren in een specifiek vakgebied. Ik wil graag alles kunnen. Door nu door te leren voor niveau 4, hoop ik ooit uitvoerder te worden. Dan leid je projecten, stuur je teams aan en maak je afspraken met klanten. Ik doe mijn werk heel graag en kan dit mijn hele leven blijven doen.”

 

Bart is 23 jaar en woont nog thuis. Volgend jaar wil hij graag het huis van zijn opa kopen, inclusief een grote tuin. “Deze tuin wil ik graag compleet opnieuw aankleden. Ik hou niet specifiek van strakke of klassieke tuinen. Het belangrijkste is dat de tuin bij het huis past. Mijn opa heeft een oud huis, daar past geen strakke tuin bij. Ik hou van de combinatie van alles, terwijl het samen toch een mooi geheel vormt. Dat wordt mijn uitdaging.”