Aangenaam: Bart Joosten

Aangenaam: Bart Joosten 

29 januari 2019

Bart Joosten versterkt sinds november 2018 het team van Jonkers als werkvoorbereider/calculator. Het leukste aan zijn baan vindt hij de afwisseling: “Jonkers heeft veel verschillende disciplines in huis die tijdens mijn werk allemaal aan bod komen. Dat maakt mijn functie erg interessant.”

Bart zijn werk bestaat voornamelijk uit het ondersteunen van projectmanagers: “Ik werk onder andere tekeningen (verder) uit en maak berekeningen voor projecten. Alles komt voorbij; van daktuinen tot particuliere tuinen, van openbaar groen tot natuurontwikkeling. Zo nu en dan bezoek ik ook een project op locatie om met eigen ogen het concrete werk te zien. Ik leer hier veel, werk in een leuk team en heb het enorm naar mijn zin.

Tuin en landschapsinrichting

Voordat Bart bij Jonkers kwam werken, rondde hij de opleiding Tuin en landschapsinrichting in Velp af bij Van Hall Larenstein. “Groen en natuur heeft mij altijd al geïnteresseerd. Ik heb een bijbaantje gehad bij een boomkweker van buxus en taxus. Door dit werk is mijn interesse in groen verder gegroeid en koos ik voor een opleiding in die richting.”

Bart is net terug van een avontuur in Canada. “Hier heb ik anderhalf jaar gewoond en gewerkt. De natuur in Canada vind ik prachtig, alles is daar veel groter dan bij ons. En de mensen laten de natuur wat meer z’n gang gaan. Ook heb je er prachtige wilde dieren zoals poema’s, beren, wolven, coyotes en rendieren. Nu ik terug ben, woon ik weer bij mijn moeder en ga ik sparen voor een eigen huis. In mijn toekomstige tuin wil ik graag een paar fruitbomen, waaronder een appelboom. En misschien ook ooit een zwembad”, zegt Bart lachend.

Lees ook eens deze artikelen: 

Vacatures

Bekijk onze vacatures

Over Jonkers

Over Jonkers hoveniers

Natuur

Natuur